Google

2007/12/17

Kisméretű mobil HD/HDMI felvevő

A Cineform egy új video felvevő koncepciót mutatott be, mely nagyon hasznosnak bizonyulhat a VJ-k és mobil videóval dolgozók számára.


A Cineform Direct-to-Disk felvevő nem csak hogy bitang jól néz ki, de igen komoly specifikációkkal rendelkezik: HDMI bemenet és passthrough, audio bemenet, roppant kicsi méret (kb. mint a Mac Mini, de harmad magasságú), Quicktime MOV vagy AVI felvételek 720p vagy 1080i HD felbontással, 10 bites YUV 4:2:2 profilon (brutál!), természetesen mindezt az összes szokásos framerate mellett (23.976 varicam-tól az 59.94 progresszívig és közben minden). Az adatot duál Compact Flash kártyára írja vagy USB-s külső merevlemezre - a merevlemez esetében kb. 3 óra felvételre van hely. Képes szimultán redundáns USB és CF felvételre. 1/8″-es fejhallgatókimenet teszi teljessé a képet.

Ha egy DVI - HDMI konvertert használsz, akkor VJ show-dat egyszerűen felveheted a számítógép DVI-D kimenetéből és a HDMI passthrough-nak köszönhetően azonnal mehet projektorra az anyag, még csak splitter-re vagy konverterre sincs szükség.

A Cineform weboldalán megtekintheted a részleteket és a teljes specifikációt.
( Forrás: adsr.hu )

Nincsenek megjegyzések: