Google

2008/09/15

Indul a BudapestDeepCafe műsora a Justmusic.fm-en!

" Szeptember 25.-én egy új és eddig szokatlan adással jelentkezik a Justmusic rádión a BudapestDeepCafe két alapítója, Rizkid és Kormix. A műsor minden héten jelentkezik és egy új ötletet megvalósítva audio és vizuális élményt is nyújt majd. Hogyan valósul meg mindez, és milyen különlegességre számíthatunk, az alábbi interjúból minden kiderül! "

A teljes cikket itt találjátok, de hogy nekünk ez miért érdekes, álljon itt néhány részlet:

" ...Mit láthatnak majd a hallgatók illetve nézők a mixek alatt?

Six: Az élőben kevert képek alapja a rövid loop-ok, animácó, archív részletek – ezeknek a manipulálásából, rétegzéséből alakul majd ki a zenére reagáló kép.
A snitteket nemcsak új sorrendbe állítjuk, mint a posztmodern, hanem eltorzítjuk, játszunk velük és gyors ritmusban egymásra rakjuk.
Gyakorlatilag egy ad hoc dramaturgiával, asszociatív módon elmesélünk valamit, ami azért több egy retinális rágóguminál...

...Néhány dolgot jó lenne tisztába tenni, mint például a vj alapfogalmát, vagy azt , hogy mi is a vizuál?

Pax: A vj olyan egyszeri dramaturgiákat képes kialakítani, amely zene kíséretével, tánc közben, megosztott figyelem mellett is a rétegződések, rövid váltások nyelvén elő tud adni valamit.

Six: A vj-zés fogalma szorosan kötődik az elektronikus-zenei partik kilencvenes években kiteljesedő történetéhez. Ezeknek az eseményeknek hangi környezetét a dj-k teremtik meg, a látványért, a vizuális atmoszféráért a vj-k a felelősek. A hagyományos installációk, állóképek és világítás mellett a technika fejlődésével párhuzamosan egyre inkább a mozgókép használata vált hangsúlyossá.

Pax: A vj a legelfogadottabb értelemben az, aki számítógéppel állít elő élő mozgóképet. Az élő kép jelen esetben nem jelenti azt, hogy a vj az itt és most képeit használja bár gyakran használja, hanem azt, hogy a vásznon megjelenő mozgóképfolyam a helyszínen születik meg. A mozihoz nincs sok köze annak, ami egy partiban történik, de itt is egy embercsoport speciális térben történő kép és hang általi szórakoztatásáról beszélhetünk.

Six: Sokak szerint ez a kép- és hangáradat tart valahonnan valahová, ha történetet nem is beszél el a klasszikus filmes felfogás értelmében, azért elviszi a befogadót egy másik dimenzióba. A vj-nek hatnia kell a magas ingerküszöbű közönségére.

Pax: Az elkötelezett filmes a sztorit és a képeket keresi a világban, az igazi vj a már rögzített mozgó és állóképekben is alapanyagot lát, ahogy egy motívumban vagy a való világban is. Így kerülhet egymás mellé a merevlemezen a klasszikus amerikai némafilm, a hetvenes évek rajzfilmje és a saját animáció egy aznapi baleset képeivel....
...Rizkid: Az első (elő) adás szeptember 25. –én csütörtökön lesz este 10- től a Strictly után a Justmusic.Fm- en. Ezt követően pedig menetrendszerűen, minden csütörtökön, szigorúan élőben. More info: www.myspace.com/budapestdeepcafe . "
( forrás: musicforever.hu )

Nincsenek megjegyzések: