Google

2008/10/22

Native Instruments Traktor VJ fejlesztés

" Érdekes doksira bukkantam a Native Instruments weboldalának böngészése közben. A kérdéses aloldal egy gyakornoki pozíciót hirdet, melynek keretében VJ fejlesztést kell végeznie a jelentkezőnek a Traktor DJ szoftverben. A pozíció elvileg 2008 szeptember 1-ig volt meghirdetve, de vagy elfelejtették levenni azóta, vagy még nem töltötték be a pozíciót. A leírás egészen konkrétan fogalmaz, nem kell találgatnunk hogy vajon merre is haladhat a fejlesztés.
Most félretéve az infó feletti örömünket (illetve mások utálatát, hogy megint az adsr.hu a legjobban értesült ), ez nagyon-nagyon jó hír. A Traktor méltán az egyik legnépszerűbb DJ szoftver, tudása, lehetőségei és a mögötte álló német precizitás példamutató az iparban. A videó pedig egyértelműen a XXI. század nagy durranása, nemcsak személyes, hanem közösségi és információs szempontból egyaránt. A NI jó érzékkel elébe megy a jövőnek és komplett DJ/VJ rendszer fejlesztésébe fogott, talán még hardver kontroller is lehet a dologban, akár saját fejlesztésben, akár 3rd party fejlesztők által, de leginkább mindkettő.
Az eddig hozzáférhető szoftverek (pl. a Video-SL plugin Serato Scratch Live-hoz) DJ irányból indultak és később külső VJ alkalmazásokat integráltak többé-kevésbé szorosan a saját környezetbe, ezáltal működő hibrid megoldást előállítva. A NI más utat választ: ahelyett, hogy partneri megállapodás keretében próbálna VJ integrációt megvalósítani, saját fejlesztésű, komplett megoldást nyújtó szoftvert kíván a felhasználók elé tenni, ami mindenképpen dicséretes. Lehet hogy a NI módszere a lassabb és költségesebb, de az biztos, hogy így szorosabb integráció és jobb funkcionalitás valósítható meg, mint egy kényszerházasság által. Az nem valószínű, hogy az első verzió(k)ban FreeFrame plugin-ek és egyéb nyalánkságok lesznek majd találhatók, de ha stabil alapot sikerül kialakítani, akkor arra később nagyon komoly funkciókat lehet ráépíteni.
Már előre csorog a nyálam, ha belegondolok, hogy a Traktor DJ képességei átültetve a VJ világba milyen lehetőségeket biztosítana. Deck-ek, bakelit/timecode kontroll, szkreccs!!!, audio/video szinkron, teljes körű MIDI vezérlés (remélem az OSC sem marad ki), hatékony média menedzsment, kompatibilitás és talán közösségi funkciók is (Flickr, YouTube integráció, valaki?).
Tekintve a NI gyorsnak mondható fejlesztési ütemét, kíváncsi vagyok mikor jelentik be hivatalosan is a Traktor VJ-t? Pár napja a korábbi Traktor Pro és Traktor Scratch Pro bejelentésre jött az Ableton + Serato együttműködés (és az Ableton még adós a Cycling74-el kötött partneri megállapodás eredményével is, ami simán lehet VJ célú fejlesztés).. Ahogy látszik, a NI emeli a tétet, ugyanis tudnotok kell, hogy a két német cég között leglább olyan ádáz versengés van, mint a Microsoft és Apple között. Üljünk az arénában, nézzük a küzdőfeleket és örüljünk, mert mi csak nyerhetünk ezen. Ámen. "
( forrás: adsr )

" FOCUS: VIDEO PERFORMANCE (VJ)

Berlin. Preferably full-time. Starting September 01, 2008.
This internship offers excellent learning and development possibilities in conceptual work within software projects. You have the unique possibility to contribute to the creation of the world's leading DJ software TRAKTOR, and to experience the full product cycle of the next version from idea to completed specifications and on to product release. The focus of the internship lays on the intersection of TRAKTOR and professional video performance.
You will also get an insight into the workings of a successful music software company with more than 10 years experience with a diverse product portfolio and an interesting and stimulating work environment in the middle of Kreuzberg, Berlin.

Job Profile

Conception of professional software and hardware for music production
Preparation of technical specifications
Prototyping with graphic tools, mock ups and diagrams
Close cooperation with the product managers, Software developers and interface designers
Cooperation with external agencies and service providers
Professional environment with room for creativity and fun within work
Your Profile

Knowledge and interest in the areas of product design, interface design, preferably related high school studies
Practical experience in handling VJ software and hardware
Creative and analytical attitude with high standards for software usability
Experience in the creation of comprehensive, detailed and clearly structured technical documents
Independent and goal orientated approach to work
Good written and spoken English and German knowledge
Contact

Your application will of course be treated confidentially. We ask prospective applicants to post serious applications (cover letter, resume, copies of certificates, potential start date) to jobs@native-instruments.de (Please state the position "Intern Video DJ Division" you are applying for in the subject of the email) or to the following postal address:

NATIVE INSTRUMENTS GmbH
Human Resources
Schlesische Str. 28
D-10997 Berlin
Germany

For further information please contact the human resources team on +49 (0)30 611035-1600 or at jobs@native-instruments.de. "

( native-instruments )

Nincsenek megjegyzések: