Google

2009/11/30

Vj Centrum Bemutatkozó Buli

Kezdés:
2009. december 29., 21:00
Befejezés:
2009. december 30., 5:00
Helyszín:
Tűzraktér-Budapest VI. ker. Hegedű u. 3. (Király Utcából nyílik)
Utca:
Budapest VI. ker. Hegedű u. 3. (Király Utcából nyílik)
Leírás
Vj Centrum bemutatkozó party
A Vj Centrum 2009. december 29-én tart bemutatkozó bulit a Tűzraktérben, ahol a vendégek elképesztő vj-shownak lehetnek szemtanúi, mely egyrészt a szórakozóhely addigra elkészülő tölcsérfedésére történő multiprojektoros panorámavetítésre, másrészt és elsősorban a Vj Centrum által megívott vj-k és dj-k összehangolt előadására épül. A zenei stílust napjaink divatos elektronikus ütemei és velőtrázó basszusai határozzák meg olyan fellépőknek köszönhetően mint:
Dj-k:
Dork
Sanfranciscobeat (Profile25)
Rori Breaker (DesignMusic)
Sinko ( NVC,TilosRádió)
Suhov (BudaBeats)
Ster (breakbeat.hu,Electroghetto)
S-Pekt (breakbeat.hu)
Sobek
Vj-k
Nano
Vicsek- The Neon Edge
ExLex
Krajc
Loope
Flux
TB
Kiégőizzók Urbanizer
Bordos.Artworks
Luma Beamerz
Praxinoscope
illuvision
A buli ingyenes, de alternatív belépő összeg fizethető, melyet teljes egészében a Vj Centrum fejlesztésére fordítunk.
VJ CENTRUM
A VJ Centrum egy stúdió, mely Magyarország első vj műhelyeként működik. Olyan központi helyként funkcionál, ahol workshopokat, előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket, technikai bemutatókat szervezünk. Ezen felül teret szolgáltat kreatív, egyedi látásmóddal rendelkező „médiaművészek”, alkotócsoportok bemutatkozására, egyéni projektek átbeszélésére, elemzésére, kivitelezésére és vj oktatásra.
Ideális helyszín a Tűzraktér lett (Budapesten, a Hegedű utca 3. szám alatt), mivel ott rengeteg technikai feltétel adott, valamint számos párhuzamosan működő alkotói csoporttal együttműködve multidiszciplináris kísérleti megoldások kipróbálására, fejlesztésére is lehetőség nyílik.
Előzmények
Pár évvel ezelőtt - úgy 2000 környékén - egyre több partyban bukkantak fel a vetítésért felelős visual- v. video-jockey-k hazánkban is. Azóta nagy teret hódított magának ez a műfaj, de a elektronikus zenei kultúrával kapcsolatos fórumok nem adnak elegendő információt a témában. Ezért gondoltuk - több csapat, akik ebben a műfajban, vagy különböző határterületein ténykednek - hogy összehozunk dinamikus munkára képes szakmai szövetséget és egyben tudástárat, melyben bárki kedvére tájékozódhat, nézelődhet, hozzászólhat, vitatkozhat és ötletelhet. Összegyűjtöttük, amit találtunk és írtuk, amit gondoltunk. A kezdeményezés mára nemcsak a virtuális térben, hanem a valós underground médiaszíntéren is jelen van.
http://nonamevj.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések: