Google

2011/11/14

Vakondok 2 Filmbemutató & Premier Party


2011. november 17. csütörtök 20:00
Budapest, Dürer Kert


Jön a New Yorkban nagydíjat nyert Vakondok második része!

November 17-én kerül bemutatásra a Vakondok szubkulturális dokumentumfilm második része, Demoscene – Az Algoritmusok Művészete címmel.

5 percnyi, zenés, Full-HD felbontású, 3D grafikát tartalmazó videoklip akkora méretben, amiben egy átlagos minőségű mp3 zenéből negyed másodperc fér el?
Audiovizuális alkotás egy bankautomatán, vagy egy hűtőszekrényt vezérlő mikrochippen?
Facebook-ozni egy 30 éves Commodore 64 számítógépen?

Az új rész a Demoscene digitális művészeti szubkultúra mélyére ássa le magát, egy olyan alkotóközösséget bemutatva, ami lassan 30 éve létezik világszinten elismert magyar alkotókkal, mégsem tud róluk szinte senki semmit. A történet akkor kezdődött, amikor a számítástechnika terjedésével a már jól megszokott művészeti platformok mellé újabbak nőttek, melyek részben a régi ágazatokat digitalizálták, részben pedig teljesen új művészeti formákat hoztak létre. Régen a kép-, és hangalapú művészetek a szellemi alkotóképesség mellett általában fizikális, főleg kézi ügyességet is megköveteltek. Mára a számítógépes programozás és a matematika lehetővé tette, hogy pusztán szellemi alkotófolyamat útján, a fizikális képességeket kizárva hozhassunk létre egészen újfajta művészeti alkotásokat. A számítástechnika világunk leggyorsabban fejlődő ága, mely egyre újabb lehetőségeket teremt a művészet terén is. A Vakondok most egy olyan közösséget mutat be, ahol a legmodernebb technika mellett néha kifejezetten a számítástechnika hőskorából származó megoldásokból próbálják meg kihozni a legjobbat.

A számítástechnika terjedésével a már jól megszokott művészeti platformok mellé újabbak nőttek, melyek részben a régi ágazatokat digitalizálták, részben pedig teljesen új művészeti formákat hoztak létre. Régen a kép-, és hangalapú művészetek a szellemi alkotóképesség mellett általában fizikális, főleg kézi ügyességet is megköveteltek. Mára a számítógépes programozás lehetővé tette, hogy pusztán szellemi alkotófolyamat útján, a fizikális képességeket kizárva hozhassunk létre egészen újfajta művészeti alkotásokat. A számítástechnika világunk leggyorsabban fejlődő ága, mely egyre újabb lehetőségeket teremt a művészet terén is. A Vakondok most egy olyan közösséget mutat be, ahol nem mindig a legmodernebb technikát hívják segítségül a művészi alkotómunkához, hanem van, hogy kifejezetten a számítástechnika hőskorából származó megoldásokból próbálják meg kihozni a legjobbat. www.vakondok.com Regisztráció a bemutatóra: http://vakondok.com/bemutato


A filmbemutató után a Vakondok 2 Premier Party veszi kezdetét, ahol olyan ütős, de itthon élőben nem sokat láthatott formációk lépnek színpadra, mint például a svéd 8-bit szcéna fenegyereke, Goto80 és a spanyol származású, low-res grafikákat alkalmazó VJ, Raquel Meyers, akik az elmúlt években végigturnézták már a világot Tokiótól New Yorkig. Ők C64, Amiga és PC által generált hangokból/képekből keverik ki audiovizuális live act-jük.

De színpadra lép a szintén svéd nordloef is, aki Gameboy játékkonzolok segítségével pörgeti fel közönségét.

És itt lesz a SIDrip Alliance is, akik élő hangszerelésben játszanak Commodore 64-es zenéket, miközben az aktuális játék vizuálisan meg is jelenik a háttérben.

De nem csak a Vakondok 2-nek lesz premierje az este, ugyanis itt mutatja be először Suppah Mc (ex Hátshow sor), a Vakondok első részének szereplője, készülő új grime albumának néhány számát.

Éjféltől kezdetét veszi a zenei stílus kavalkád. Színpadra lép a Myzrab, akik pszichedelikus népi elektronikájukkal kábítják majd a közönséget, őket követi Savage és Mc Fantom (http://www.youtube.com/watch?v=5T3MKUJ6aK4), akiknek eklektikus elektronika szettjére Müller Attila fog szaxofon improvizációkat fújni.
Rajtuk kívül megcsillogtatja még scratch tudását a Vinyl Warriorz duó, de ott lesz még DolbyRoll, Crocus, Reck, Steel és Wilkes is.
A partyt, a demoscene-es gyökerekkel is rendelkező, Mercenary zúzos hardcore szettje zárja, aki jelenleg a NARG Entertainment-nek is tagja.

Line Up:

20:00 Filmbemutató
21:30 SIDrip Alliance (C64 zene élő hangszerelésben)
22:15 nordloef [SWE] (Gameboy live act)
23:00 Goto80 & Raquel Meyers [SWE & ESP] (C64, Amiga, PC live act & visual)

24:00-tól
Vakondok Crew Eclectic:
Myzrab (pszichedelikus népi elektronika)
Suppah Mc (grime premier)
Vinyl Warriorz (scratch, dupstep, grime, funkbeat)
Subculture Revolution: Savage & Fantom (dubstep, dnb, drumstep)
SubRevdjZ: Steel + Wilkes (breakbeat, techhouse, oldschool dnb)
Müller Attila (szaxofon)
DolbyRoll (Instant - Broken Beats / dubstep, jungle)
Crocus + Reck (Fúzió Rádió – AMP_AIR)
Mercenary (NARG Entertainment / darkcore, industrial, mainstyle)

Vj:
Oliver Arthur élő vizualizáció,
Demoscene válogatás

Műsorváltozást nem tervezünk, de a jogát fenntartjuk!

Időpont: 2011. november 17. csütörtök
Helyszín: Dürer Kert, Ajtósi Dürer sor 19-21., Budapest 1146

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Nincsenek megjegyzések: