Google

2010/09/07

A Cinetrip kalandjai Dél-Amerikában - összefoglaló

" A Cinetrip kicsordult az otthonául szolgáló budapesti termálfürdőkből, és augusztus során ellátogatott Dél-Amerikába! Az Európa-szerte közkedvelt VJ Torna vizuálversenyünket Sao Paulóba exportáltuk, valamint részt vettünk Rio de Janeiroban a Videoataq elnevezésű videoart fesztiválon.
VJ Torna Brasil 2010
A legutóbbi budapesti VJ Tornán az akkori nyertes brazil duó – VJ Spetto és VJ Zaz - fejéből pattant ki az ötlet, hogy a dél-amerikai kontinensen is beindítsunk a budapesti rendezvényhez hasonló sorozatot.
A versenyt az igencsak buzgó helyi VJ közösség körében rendezték meg Sao Pauloban. A VJ Torna Brasil előkészületei hat hónappal ezelőtt kezdődtek el, és augusztus végén került sor a sao paulo-i premierre. A zsűri nemzetközi összetételű volt: a svájci Mapping Fesztivál szervezői és az elsőszámú számítógépes VJ program, a Modul8 program készítői, Boris Edelstein és Ilan Katin, a brazil VJ veterán, Palumbo, a TV producer Jodele Larcher, VJ Spetto és Pedro Zaz valamint a Cinetrip főkitalátora, Laki L. László vettek részt a pályamunkák véleményezésében.
A VJ Tornát Brazília fővárosában, Sao Paulo kedvelt buli negyedében tartották meg. A több mint 100 indulóval elkezdődött Green Projekt online verseny után 24 VJ kapott lehetőséget arra, hogy a szakmai grémium előtt élőben is megmutathassa, mit tud. Két VJ Kolumbiából, a többi résztvevő pedig Brazília 10 különböző államából érkezett.
Az egy hetes esemény első napjaiban hagyományosan, szakmai workshop-okon vehettek részt az érdeklődők. Az utolsó két napon, a tornán induló képmesterek különböző stílusú zenék alá kevertek vizuális aláfestést, miközben a közönség tombolt a teremben.
A VJ Torna Brasil élénk sajtóérdeklődés és lelkes fogadtatás mellett, kiváló légkörben zajlott. A brazil szervezők már a jövő évi VJ Torna Dél-Amerika megrendezését szervezik és további közös brazil-magyar VJ és vizuál projektek előkészítése zajlik.
A verseny első két helyezettje meghívást kapott a soron következő nemzetközi VJ Tornára, amelyet a Cinetrip csapata rendez október 18. és 22. között Budapesten, a Merlinben.
A VJ Torna Brasil győztesei:
1.VJ BALDE (Sao Paulo),
2. VJ ERMS (Brasilia)
3. 1MPAR (Belo Horizonte)
Rögtönzött helyszíni közvélemény kutatásunkból kiderült, hogy a brazilok eddig leginkább a szép magyar lányokról és a Cinetrip bulikról értesültek. "
Fotók:
http://www.flickr.com/photos/vjspetto/sets/72157624667057981/
TV riport:
http://www.youtube.com/watch?v=tbJ80olsMVo
WEB:
http://www.vjtorna.com.br/
http://www.youtube.com/user/vjtornabrasil
http://vimeo.com/14585572

Nincsenek megjegyzések: