Google

2011/06/30

Paint Up 2011 / Budapest

Hatezren nézték a „mozgó” Akadémiát 
Az EU-s félévet záró Paint Up! verseny meghódította a nézőket 



Több mint hatezer ember látogatott el a Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny döntőjére az MTA Széchenyi téri székházához június 26-án, vasárnap. Az épület homlokzatára vetített, lenyűgöző 2 és 3d-s animációkat ámulattal fogadta a közönség. A színvonalas rendezvény méltó lezárása volt a magyar EU elnökségnek. 
A Duna party keretében megtartott látványos eseményen a Paint Up! pályázatra beérkezett, közel félszáz animációból kiválasztott 12 döntős alkotást értékelte a zsűri. Az épület középső homlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályamunkák 1000 nm-es (!) felületen rázták, tekerték, csavarták az oszlopokat és a homlokzat különböző elemeit. A felületen fogaskerekek, színes gömbök, geometriai alakzatok pásztáztak, égett a tűz, az ablakok mögött pedig zajlott az élet, természetesen mindez csak virtuálisan.

Az első díjat „Az egy éjszaka”, Balogh András Miklós és Kovács Zoltán alkotása kapta. Második „Nature of science” című munkájával Besenyői Ádám lett. A harmadik helyen Czigány László „Szimplikátum”-a végzett.
A közönség is szavazhatott. Ők a Pozsgay Benedek által készített „Hungarikum”-ot tartották a legjobbnak. Ezek mellett még két pályamunka különdíjban részesült.

 Az est kuriózumaként a nemzetközi hírű architekturális vetítéssel foglalkozó Bordos László Zsolt ( HYPERLINK "http://bordos.eu/" \t "_blank" Bordos.Artworks) és meghívott alkotótársai: Kovács Ivó, Szalkó Dániel és Lóránt Demeter (ez utóbbi a 2010-es Paint Up! győztese) által, kifejezetten erre az alkalomra, készített bemutatófilmet tekinthették meg a nézők. Ezt az animációt az MTA teljes szélességében, azaz 2000 nm-es méretben vetítették. 
A fentiek mellett, versenyen kívül még 5 további „épületmozgató” pályamunkát is láthattak a nézők.

Az architekturális vetítés történetében tavaly, a világon elsőként hirdetett versenyt a Visualpower Kft. Az idén második alkalommal megrendezett Paint Up! virtuális épületfestő verseny, ismét óriási sikert aratott.

Mint azt Vaskó Tünde főszervező elmondta, a Paint Up! egy sikertörténet. Nagy megtiszteltetés számukra, hogy a magyar EU soros elnökség félévét ez az egyedülálló virtuális épületfestő verseny zárta. Természetesen jövőre jön a folytatás.

A versennyel kapcsolatban minden információ elérhető a  HYPERLINK "http://paintup.visualpower.hu/" http://paintup.visualpower.hu/ oldalon.





Nincsenek megjegyzések: