Google

2008/05/16

Adobe Flash Player 10: publikus béta

" [Macworld] Az Adobe bejelentette az Adobe Flash Player 10 publikus béta változatát. Ez a verzió (kódnevén Astro) számos újítást tartalmaz, mint az egyedi effektek és filterek támogatása, natív 3D-s animációk és transzformációk, szélesebb körű szöveg szerkezetek és hardveres grafikus gyorsítás. Az Adobe szerint ezekkel a változásokkal az alkalmazás új szintre emelkedhet számos különböző platformon és operációs rendszer alatt.

3D-s effektek: lehetővé válik a tárgyak 3D-s térben való transzformálása, animációja az interaktivítás megtartása mellett. A gyors, egyszerű, natív 3D-s effektek korábban csak a haladókk felhasználók számára volt elérhető, de ez most megváltozott és mindenki képes lesz használni.

Egyedi filterek és effektek: saját, hordozható filtereket, keverési módokat, és az Adobe Pixel Blender segítségével kitöltőket készíthetünk. A Flash Player shaderei kb 1KB-nyi helyet foglalnak, programozhatóak és animálhatóak.

Továbbfejlesztett szöveg szerkezet: a teljesen új, rugalmas text meghajtó egység kiszélesíti a szövegek kezelésének lehetőségeit. Jobbról balra, függőleges elrendezések, élsimítás és ligatúrák is működni fognak.

Sebesség: az Adobe fürgébb, stabilabb, hardveresen gyorsított működést igér. Számos vizuális megjelenítési folyamatot leosztottak a grafikus kártyának, így felszabadítva a processzort munka alól.

A bétát a következő oldalról tölthetitek le:
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
szerző: dombi "
( forrás: beszeljukmac.com )

Nincsenek megjegyzések: