Google

2008/06/24

Nano kontroller széria a KORG-tól!


" Igazán kis helyet foglaló USB midi kontroller családdal állt elő a KORG. A minden igényt kielégítő tagok nanoKEY, nanoPAD és nanoKONTROL neveket kapták. Szupervékony, laptophoz jól illeszkedő, egyszerű kezelésű midi kontrollerek, melyek megkönnyítik munkánkat minden zenei szoftver használata során.

nanoKEY
Flexibilis midi billenytűzet, szupervékony, laptop mintára készült, leütésérzékeny, 25 billentyűs midi vezérlő. Könnyedén játszhatunk fel vele dallamokat, vagy vehetünk fel különböző midi leütéseket. Control üzenet módban a billentyűzet külső paramétereket vezérelhet. Az Octave Shift gombbal szélesebb hangtartományban is feljátszhatjuk elképzeléseinket. A KORG KONTROL Editor szoftverrel (ingyenesen letölthető a KORG hivatalos weboldaláról) beállíthatjuk a nanoKEY leütésérzékenységét, midi CC módban pedig a maximum és minimum értékét állíthatjuk be az adott midi üzenethez rendelve. 
nanoPAD
Kisméretű (slim) dobpad-felütő felület X/Y touchpad-del.
A padKONTROL sikerén felbuzdulva a KORG elkészítette kistestvérét, mely ugyanolyan vékony, mint a nano széria többi darabja. 12 kellemes, gumírozott érzetű felütőfelülettel rendelkezik, melyet kontrol üzenetek küldésére is használhatunk. Újdonság a Kord Trigger funkció (OASYS-ben és az M3-ban is haszálja a KORG). A nanoPAD-en helyet kapott a pad-ek mellett egy Kaoss Pad jellegű X/Y koordinátás kontroller, amellyel bármilyen midi üzenetet valós időben küldhetünk és vezérelhetünk (pl. pitch, cut off stb.).
A pad-eknél három fajta érzékenység közül választhatunk. 

nanoKONTROL
Minden igényt kielégítő, toló és forgó potméteres, kis méretű (slim) midi kontroller. 9 toló és 9 forgó potméter, valamint 18 gomb, és egy full transport bar felület áll rendelkezésünkre, amit meg is négyszerezhetünk, hiszen négy scene-hez rendelhetjük hozzá ezeket a vezérlőket. Így akár 168 különböző midi üzenetet is küldhetünk egyidőben, egy beállítással. Mindezt nano méretben, hogy könnyebb legyen a számítógépünkhöz illeszteni, vagy akár ölben is tartani. A transport bar felülettel CC-ket is küldhetünk, de MMC módban start, stop, play, loop és record üzenetekkel könnyíthetjük meg kedvenc DAW szoftverünk vezérlését. Optimális szoftver szintetizátorok DJ és VJ szoftverek vezérléséhez. Az ingyenesen letölthető KORG KONTROL Editor szoftver segítségével mindent leprogramozhatunk előre, így már csak játszanunk kell, és élvezni a technika eme apró vívmányát. 

Mindent összevetve ez a három különálló kis kontroller bárhogy párosítható egymással, vagy akár a már meglévő kontrollereinkkel, és az árukat tekintve egyre több emberhez kerülhet közelebb a KORG név. "
( forrás: korg.hu )

Az eszközök VJ-re is remekül használhatók és baráti áruk miatt a legolcsóbbak között vannak a piacon.
A muziker.hu-n a Korg NANO-KEY 19 911 Ft, a Korg NANO-PAD 24 951 Ft és a Korg NANO-KONTROL 24 951 Ft.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Én is éppen ezekről teszek említést! Infó gyűjtés közben leltem rá az oldaladra! asszem még visszatérek!
Szép napot!