Google

2008/06/23

Tango: touchscreen kontroller


" Az ausztrál SmartAV eddig sem kispályás eszközökben utazott és legújabb érintőképernyős kontrollerük, a Tango sem az - viszont ez már sokkal közelebb áll az átlagember pénztárcájához. Audio/Video/VJ feladatok és specializált területek esetén is megállja a helyét, és nem csak konkurenciát jelent a Jazzmutant kontrollereknek (legalábbis technikai szempontból, mert más árkategória), hanem komplexebb, egyszersmind intuitívebb megoldásokat tud felmutatni.

Amit az előzetes infók alapján tudni lehet:

22″-es touchscreen felület
moduláris kontroller felület, a rendelkezésre álló grafikus elemekből és blokkokból lehet építkezni
testreszabható az adott munkafolyamat kívánalmai szerint
opciós bővítőkártyával további touchscreen felületeket lehet összekötni a nagyobb méret és jobb áttekinthetőség érdekében
folyamatos fejlesztés, további vizuális elemek
Ethernet kapcsolat a számítógéppel
fejlesztőkészlet, amivel bármilyen alkalmazási területhez elkészíthető a vezérlőfelület

Ára 5000 EUR körül várható, ez nem olcsó, de a tudásához képest nem is horribilis. Egyelőre nem sok infó található róla (pl. az sem világos, hogy multitouch felület-e, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem…), de itt a promo PDF a funkciók bővebb leírásával - és nagyon jó dolgokat tud, egyelőre az Apple Logic 8-at és Steinberg Nuendo 4-et képes kiszolgálni. Nem véletlen, hogy a fejlesztőkészletet hajlandók megosztani az érdeklődőkkel, így lehet a legkisebb befektetéssel a legnagyobb alkalmazási területet lefedni - valószínűleg a felhasználók fogják elkészíteni a további alkalmazások számára a kontroll felületeket.

A rendelkezésre álló információk megtekinthetők a SmartAV weboldalán. "
( forrás: adsr )


Nincsenek megjegyzések: