Google

2008/01/25

Újabb OLED-billentyűzetek érkezhetnek


Már volt szó az OLED billentyűzetekről, melyek billentyűire akár - esetünkben - clippek képét is kirakhatjuk. Most itt egy cikk a fejleményekről:

"Az orosz Art Lebedev példáját két újabb gyártó követte, így most már akár hónapokon belül a boltok polcaira kerülhetnek az első OLED-billentyűzetek.

A két gyártó, az United Keys és a Foxconn ugyanis bejelentette, hogy legkésőbb a nyárig piacra dobják első OLED-klaviatúráikat. Mindkét cég egy-egy kifejezetten a játékosoknak szánt eszközzel jelentkezett. A billentyűzetek gombjait miniképernyőkkel egészítették ki, amelyek mindegyikéhez bárki tetszőleges tartalmakat, karaktereket, szimbólumokat vagy betűket, számokat és jeleket programozhat.

Az United Keys integrált kijelzőket tartalmazó klaviatúrák gyártására szakosodott és a kiegészítőibe elsősorban OLED-alkatrészeket épít be. A vállalat saját bevallása szerint számos Display Key-technológiai szabadalom birtokosa, amely mind a szoftverek irányítását, mind a programokkal való interakciót lehetővé teszik. Az United Keys szerint az OLED-technológia felhasználóbarátabbá teheti a billentyűzeteket és a miniatűr képernyők - a megnyitott alkalmazástól függően - különböző funkciókkal ruházhatók fel. A játékosoknak például lehetőségük nyílik a kedvenc akcióikhoz külön gombokat társítani.

A Foxconn neve ugyan nem cseng ismerősen billentyűzetgyártóként, azonban ez csalóka, mivel a cég számos vállalat, például a Microsoft és a Logitech számára is készít klaviatúrákat. A két gyártó nem árult el részleteket a termékeik árát illetően, azt azonban közölték, hogy az átlagemberek számára is megfizethető kiegészítőket akarnak piacra dobni.

Mint ismeretes, az idei CES keretében mutatta be az Optimus Maximus nevű billentyűzetét az orosz Art Lebedev cég, amely már egy ideje fejleszti a minden gomb felületét OLED-kijelzővel beborító klaviatúráját. A cég vezetője, Artemy Lebedev szerint valamivel 500 dollár alatti áron tudnák értékesíteni az eszközt, ami már jóval kevesebb, mint a korábbi 1000 dollár feletti előrejelzések, bár egyes források az 1250 eurós árat sem tartják elképzelhetetlennek."
( forrás: sg.hu )

Nincsenek megjegyzések: