Google

2008/07/24

SenseSurface: LCD kijelzőre csatolható vezérlők


" Na, ez a kép úgy néz mintha valaki vicceskedni akart volna Photoshop-ban, pedig igaz. A Griton Labs által fejlesztett SenseSurface egy olyan rendszer prototípusa, mely lehetőséget biztosít valódi potik és fader-ek LCD képernyőkre illesztésére.

Egy X/Y szenzor mátrix csatlakozik a képernyő/monitor hátlapjára, mely USB-n keresztül kommunikál a számítógéppel. A szenzor képes érzékelni a potik pozícióját és mozgását. A potik mágnesesen illeszkednek a monitor felületére hogy sérülés nélkül eltávolíthatóak legyenek, és többszáz órás teszt alatt sem okoznak deformálódást a kijelzőn megjelenő képben. MIDI-t és egérműveleteket használó alkalmazásokat fog támogatni, továbbá kapcsolók, nyomásérzékelők és analóg érintőkapcsolók, deformálódó vezérlőelemek, textúrázott felületű gumi és vibrációs feedback is a fejlesztési tervek között szerepel.


A SenseSurface fejlesztés alatt van és semmilyen infó nincs a megjelenési idejéről és egyéb technikai részletekről, de további infók a SenseSurface weboldalán böngészhetőek. "
( forrás: adsr )

Haha, nem kell külső midi vezérlő! ( Csak még egy monitor! )

Nincsenek megjegyzések: