Google

2008/08/08

Touchscreen DJ alkalmazás az Apple-től?


" Az Apple egy új szabadalmi kérelmet adott be érintőképernyős DJ alkalmazáshoz. A szoftver 2 lemezjátszó kinézetét és funkcionalitását másolja.

Attól még, hogy egy szabadalmi kérelmet beadtak, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy a fejlesztés is elkezdődött volna, de mostanában elég sok pletyka szólt arról, hogy az Apple egy touchscreen számítógépen dolgozik, ráadásul az iPhone és iPod Touch mindennek jó alapot szolgáltatnak.

A szabadalmi leírásban találhatók szerint a digitális zenefájlokat két virtuális bakelit képviseli, crossfader és pitch kontrollok is megtalálhatóak. Van hullámforma kijelző, és újjal lehetséges szkreccselni, gesztus kontroll mellett.

Mindenesetre érdekes fejlemény lenne egy ilyen alkalmazás megjelenése - pl. a Native Instruments Beatport SYNC-el szemen - és annak is lenne értelme, ha az iTunes-hoz mixing funkcionalitást készítenének. Persze az Apple nem fog semmit elismerni vagy bejelenteni amíg nincs kész termékük, addig mehet az ötletelés és a pletykák, hogy vajon valósággá válik-e mindez?

Update: Időközben egy érdekes infó jutott a birtokomba. Egy igen frusztrált és dühös iPhone fejlesztő információi alapján az Apple nem enged semmi olyan alkalmazást az AppStore regisztrációba, aminek a nevében szerepel az iTouch. Márpedig ő ezt a nevet nézte ki magának, kiegészítve ezzel-azzal. Egyébként az arc igen jó, ingyenes MIDI kontroller alkalmazásokat fejlesztett iPhone-ra és már jóideje képtelen bármilyen választ kicsikarni az Apple-ből, hogy mikor kerülnek az alkalmazások fel. Vajon az Apple kinézte már magának ezt a nevet egy készülő alkalmazás vagy gép számára? "
( forrás: adsr )

Ha ez igaz, akkor pillanatokon belül VJ-re is használható lesz. :)))

Nincsenek megjegyzések: