Google

2008/08/26

VJATTACK#1-TŰZRAKTÉR!!


" Nem nagyon volt két olyan buli, amikor ugyanazzal a programmal vetítettünk volna" Különösebb attrocitások nélkül zajlott le az első VJATTACK 15-én a tűzraktérben. Délután 5-kor a hivatalos kezdés időpontjában néhány lelkes workshoppoló éppen az ablakokat alakította át vetítőfelületté, majd kis szerelgetést követően háromnegyed hatkor kezdődött a Quartz Composer workshop. Lov elmagyarázta a program logikáját és alapjait, a legtöbben azonban kicsit megijedtünk a meglehetősen absztrakt gondolkodásmódtól, ami a program kezeléséhez kell. Ennek ellenére a program alapjait valószínűleg mindenki elsajátította, innentől kezdve már csak a résztvevők türelmén és lelkesedésén múlik, hová fejlesztik tudásukat. Lov egyébként szívesen segít bárkinek a továbbiakban is, és a workshopot is folytatni fogjuk idővel.

A következő téma a szintén Quartz Composerben íródott magyar VJ szoftver volt, melyet Lov fejleszt folyamatosan. A program saját bevalássa szerint azzal az egoista indítékkal és céllal készül, hogy a Luma Beamerz VJ csapat saját igényeit elégítse ki. Sokminden épp ezért hiányzik belőle, ami más programokban van, és sokminden épp ezért van benne, ami másban nincs. A CoGe moduláris szerkezetű, teljesen nyílt forráskódú, és remélhetőleg 1-2 hónapon belül kijön az első beta verzió.

10 körül kezdődött a jammelés, sajnos vagy szerencsére (a vélemények megoszlottak) a zene elég visszafogott volt, de a Tűzraktérbe érkezők mindenképp nagyot néztek, amikor becsöppentek a látványorgiába. Rengeteg különböző stílusú és hangulatú kép pergett le a szemünk előtt, amelyeket a 7 VJ keze kevert, és amelyek beborították az egykori iskola belső udvarát. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki eljött, aki pedig nem tudott, annak üzenjük: lesz még alkalom!

MI AZ A VJ ATTACK ?
A vj attack egy interaktív klubsorozat, szimbiózisban egy vj közösségi oldallal, melynek célja a hazai VJ-k közti összefogás, tapasztalat- és eszmecsere valamint a közös akciók lehetőségének megteremtése. Egyrészt egy online linkgyűjtemény és fórum, másrészt személyes találkozások, workshopok, jammelések. "
képek...

Nincsenek megjegyzések: